Що таке ППУ, характеристики теплоізоляційного матеріалу | Инстрой

Що таке ППУ і його характеристики

29

Вересень

Що таке ППУ і його характеристики

Пінополіуретан- це унікальний матеріал, який є одним з різновидів пластмаси. Він відрізняється ячеистой пінистої структурою. У ньому переважає газоподібна речовина (від 85% до 90%). Їм заповнені численні комірки, які розділені тонкими стінками з поліуретану.

Для отримання цього матеріалу необхідно змішати два рідких компонента в спеціально установці. Саме в ній відбувається хімічна реакція. Дане обладнання складається з реактора і двох роздільних ємностей (А і В) для рідин, які подаються по нагрівається шлангу. Пінополіуретан, отриманий під час змішування, розпорошується через спеціальний пістолет.

оборудование для производства ППУ

Під час виробництва ППУ дуже важливим є дотримання пропорцій, адже від цього залежить те, яким в результаті буде матеріал. Видозмінюючи співвідношення двох компонентів можна отримати різний пінополіуретан з потрібними характеристиками і властивостями. Таким чином, можна виробляти матеріал з камірками різного розміру, у яких стінки будуть різної товщини і, відповідно, міцності. Один вид підійде для ізоляції дверей і вікон, інший - для теплоізоляції будівель з цегли або залізобетону, а третій - для утеплення теплопроводів і промислових установок.

Де застосовується ППУ?

Завдяки своїм властивостям і універсальності пінополіуретан має досить широкий спектр застосування. Даний матеріал використовують у легкій промисловості. На його основі виробляються синтетичні шкіри і дубльовані тканини. Також використовую його як наповнювач в м'яких меблів, він присутній практично в кожному автомобільному салоні.

Але найбільш популярним є пінополіуретан в ролі утеплювача, який застосовується в будівельній індустрії. Його дуже часто використовують для теплоізоляції приватних будинків, багатоповерхівок і офісних будівель. Завдяки своїм чудовим адгезійним властивостям цей матеріал може наноситися практично на будь-яку поверхню. Тому він відмінно підходить для утеплення дахів, стін, стель, горищ, фундаменту і т.п. Найчастіше для нанесення на такі поверхні застосовують метод напилення ППУ. Крім того, цей теплоізоляційний матеріал використовують для ізоляції трубопроводів, холодильних камер і цистерн.

Неперевершені властивості ППУ

  • Теплопровідність. Ця характеристика залежить від розміру його осередків. Наприклад, теплопровідність жорсткого пінополіуретану становить приблизно 0,019 - 0,026 Вт / (м · K) - один з найкращих показників в порівняння з іншими матеріалами.
  • Герметичність. Пінополіуретан забезпечує непроникний бар'єр для води і повітряних парів.
  • Шумоізоляція. Завдяки своїй еластичності і щільності він чудово поглинає все звуки.
  • Вологостійкість. Даний матеріал володіє одним з найнижчих показників вбирання вологи (від 1% до 5% від обсягу).
  • Огнебезопасний. Горючість пінополіуретану Г3. є системи з досить низькою групою горючості Г1 і Г2 - ГОСТ-12.1.044 (важкогорючі матеріали).
  • Адгезія. Прекрасні адгезійні властивості ППУ дозволяє використовувати його для обробки всіляких поверхонь (від дерева до металу).
  • Щільність. Даний показник варіюється від 8 до 80 кілограмів на кубічний метр (залежно від технології виробництва).
  • Довговічність. Мінімальний термін служби ППУ приблизно 30-50 років. Але нові дослідження матеріалу говорять про те, що даний період набагато довше.
  • Стійкість до агресивного среде. Пенополіуретан «не боїться» агресивних хімічних речовин, розбавлених кислот і пластифікаторів. Також він відрізняється стійкістю до корозії.
  • Безпека. Цей матеріал не шкідливий як для навколишнього середовища, так і для здоров'я людини і тварин.

Як бачите, пінополіуретан володіє дуже хорошими характеристиками і властивостями. Тому його все частіше вибирають для утеплення будинків. Всього 25 міліметрів цього матеріалу, які дорівнюють 650 міліметрів цегляної кладки, здатні забезпечити відмінну теплоізоляцію в порівнянні з іншими утеплювачами.

Крім усього вище перерахованого ППУ дуже легкий. Він не ускладнює і не деформує тонкі перегородки, а навпаки зміцнює їх, роблячи більш міцними. Напилюваний пінополіуретан проводиться прямо на об'єкті в спеціальній установці, що істотно прискорюють сам процес теплоізоляції.

сравнительная характеристика материалов

Наша компанія «Інстрой», маючи багаторічний досвід в сфері утеплення будівель різного призначення, рекомендує використовувати цей унікальний матеріал з чудовими властивостями. Вибравши напилюваний ППУ для утеплення стін, покрівлі або інших частин будинку ви назавжди забудете про холод і величезних рахунках за опалення.

Звернувшись до нас, ви отримаєте кваліфіковану консультацію по тепловтрат і по правильному утеплення конструкцій. Ми завжди знайдемо і підкажемо клієнтові кращий варіант теплоізоляції.

Ціни на утеплення пінополіуретаном:

Приклади наших робіт

Дізнайтеся відповідь на це та інші питання по теплоізоляції на нашому сайті.

Пишіть нам, і ми з Вами зв'яжемося, або телефонуйте за тел .:

📞 (096) 0000 157

📞 (095) 0000 157⠀

Тепла і затишку у Вашій оселі!